Det finns mängder av spelbolag att välja mellan om du vill testa på betting online. Här nedan hjälper vi dig att reda ut en del begrepp som har med spelbolagens värld, så att du får lite lättare att välja rätt.
 
Vinst och skatter
 
Som nämnt är Svenska Spel det spelbolag som tidigare har haft monopol på betting i Sverige. Monopol på den svenska spelmarknaden har de fortfarande, men i och med bettingens etablering på nätet, har det öppnats lagliga kryphål. Det betyder att det finns många svenska aktörer på marknaden idag, men att de är registrerade i länder utanför Sverige, som Malta och Gibraltar. Vanliga svenska bettingbolag är Betsson, Expekt, Betway och Unibet. Då spelbolagen fortfarande är registrerade och har sin spellicens inom EU, är vinsterna skattefria för oss svenskar, vilket givetvis är att föredra.
 
Betting och odds
 
Eftersom det finns så många bookmakers online, kan det även finnas ganska olika odds på ett och samma spel. Det kan därför vara smart att registrera sig och skaffa konton hos flera olika spelbolag, då du på det viset kan hitta de bästa oddsen som ger ett högre spelvärde. Ett fenomen inom odds som har börjat uppstå på senare tid är de spelbolag som använder sig av en så kallad spelbörs. Traditionellt sett har spelbolagen själva erbjudit spel med fasta odds, och där det är spelbolaget som har satt oddsen. Nu har det däremot blivit vanligare med nämnda spelbörs, det vill säga där spelarna själva sätter oddsen.
 
Livebetting online
 
Som vi nämnt i inledningen är livebetting mycket populärt, framför allt online. Livebetting är då du spelar på en match eller ett lopp, samtidigt som det pågår. Idag kan du alltså titta på matchen direkt online, istället för att köpa till dig en massa sport-kanaler för dyra pengar. Det här ger naturligtvis en extra dimension till spelandet, då det blir mycket mer spännande att följa med i realtid.
 
Kampanjer och betting
 
En sista punkt som vi vill ta upp är de kampanjer som bettingbolagen ofta använder sig av. Eftersom konkurrensen, i takt med att allt fler spelbolag etablerar sig, har hårdnat rejält, försöker alla aktörer att locka till sig spelare. Ett sätt att fånga spelare är genom att erbjuda bonusar, extra bra erbjudanden, kampanjer och så vidare. Det kan vara rätt svårt att hitta rätt i den djungel av kampanjer som finns, men vi rekommenderar att du lär dig lite om dessa, då det kan finnas mycket pengar att tjäna.