Internet har inte bara förändrat betting, och möjligheterna till betting, för svenskar i och med att vi fått tillgång till utländska spelbolag. Det har också gjort det möjligt till livebetting. Livebetting har visserligen funnits länge, men det är först med internet som det verkligen ”fungerar” på ett tillfredsställande sätt. Livebetting innebär att du kan betta mitt under en pågående match, med odds som ständigt förändrar sig. Som alla vet blir en match mer spännande om du har bettat på den innan. Tänk dig då hur spännande den blir om du kan göra det medan matchen pågår. Inlevelsen blir i det närmaste religiös.

Med livebetting kan du slå vad om en mängd olika saker. Inte bara slutresultatet, vars odds hela tiden förändrar sig i takt med spelet, utan även saker som nästa inkast, vilket lag som gör nästa mål, vad resultatet kommer att vara i halvtid och så vidare. En fotbolls- eller ishockeymatch innehåller ju en mängd olika händelser. Livebetting innebär också att du får en ökad grad av kontroll. Du ser ju själv vilket lag som dominerar, vilken spelare som är het och så vidare. Det gör att du kan få riktigt bra odds att spela för, om du är snabb.

Samtidigt finns det vissa saker man bör tänka på. Då det finns så mycket att spela på, och då du kan spela hela tiden, blir det lätt så att man spelar för mycket. Det är bra att göra upp en budget innan, med en gräns för hur mycket man vill satsa. Dessutom finns risken att man lever sig in i matchen för mycket, och gör vad som kanske inte är så bra alla gånger, utan är mer önsketänkande. Det gäller att försöka hålla huvudet kallt, så att man verkligen kan analysera händelseförloppet. Det är då livebetting fungerar som bäst, och man kan tjäna pengar på det.